Young & United on Tour

We komen naar je toe deze zomer

Young & United komt naar je toe deze zomer. Om jou persoonlijk te feliciteren! Door acties van werkende jongvolwassenen besloot het kabinet in april het jeugdloon vanaf 21 jaar af te schaffen. Ook het loon van 18, 19 en 20-jarigen wordt verhoogd. Daardoor kun jij een dikke loonsverhoging tegemoet zien.

Tot de zomervakantie bezoekt het campagneteam van Young & United pleinen en MBO-scholen in Nederlandse steden (check onderaan de locaties) om met jongeren in gesprek te gaan over hun werk en loon. Vooral in dat laatste zullen zij geïnteresseerd zijn, want door de afschaffing van het jeugdloon gaan jongvolwassenen flink meer verdienen. Uit de rekentool van Young & United blijkt dat iemand van 19 jaar die tot z’n 23 fulltime werkt en al die tijd het minimumjeugdloon zou verdienen er de komende vier jaar bij elkaar opgeteld 6.000 euro op vooruit gaat!

Dit smaakt naar meer!

Dat er na 42 jaar een belangrijke stap is gezet richting afschaffing van het jeugdloon was nooit gebeurd als jongeren niet voor zichzelf waren opgekomen en met Young & United actie hadden gevoerd. Maar we pakken door, want er valt nog genoeg te verbeteren aan de positie van werkende jongeren in Nederland. Wat te denken aan al die tijdelijke flutcontracten waardoor je baas je al op je 21e met pensioen stuurt? Ben je hier ook klaar mee? Ga dan met ons in gesprek tijdens de tour.

 

Wil je de precieze locatie weten? Stuur een mail naar vragen@youngandunited.nl

 

steunen = sharen