Blik op de Toekomst voor Flexbobo’s

De toekomst van Flex? Die is er wat Young & United betreft niet. 90% van de jongvolwassenen wil namelijk helemaal geen flex, maar zekerheid. Toch zijn er op 29 mei allemaal flexbobo’s van bijvoorbeeld uitzendbureau’s bij elkaar gekomen om te praten hoe zij meer gekke manieren kunnen bedenken om werknemers in onzekerheid te laten. Daarom hebben wij de flexbobo’s ons ‘Blik op de Toekomst’ overhandigd. 

Op 29 mei praten allerlei flexbobo’s op het Future of Flex event op Golfbaan Naarderbos over hoe zij nog meer flex op de markt kunnen brengen. Op deze manier kunnen werkgevers nog meer winst maken, zonder het te delen met werkenden. Dit doen ze omdat werkgevers flexverslaafd zijn. Ze gebruiken flex niet alleen voor piek en ziek, maar simpelweg omdat ze geld willen verdienen. Deze flexbobo’s werken daar tegen riante vergoeding aan mee.

Ingrediënten Blik op de Toekomst

Dit moet stoppen! Jongvolwassenen willen meer zekerheid, zodat zij een toekomst kunnen opbouwen. Een flexcontract zet die toekomstplannen on hold. Het ‘Blik op de Toekomst’ bevat daarom de volgende ingrediënten: inkomenszekerheid en zekere contracten is de norm. Samen met zekere uren, respect en waardering, flex duurder maken dan vast, pensioenopbouw, een goede werk-privé balans en doorgroeimogelijkheden.

Flex = verleden tijd

‘Flex is wat mij betreft zo snel mogelijk verleden tijd,’ zegt Gabriel (23), actief in Young & United. ‘Je kan geen toekomst opbouwen op basis van af en toe een paar uur werk per week. Daar kun je niet van rondkomen, daar krijg je geen hypotheek mee. Laat staan dat je daar bijvoorbeeld een kind van zou kunnen grootbrengen. We willen meer zekerheid.’

‘We moeten af van het idee dat de flexibilisering een onvermijdelijke natuurkracht is,’ geeft Marianne Jekkers aan. ‘Flex is een keuze van werkgevers, die het gebruiken om hun ondernemersrisico af te wentelen op hun personeel. Dit doen werkgevers samen met Flexbobo’s, van payroll tot uitzendbureau.’ 

Doe je met ons mee?

Ik word actief
Ik teken de petitie

steunen = sharen