In de media

Nooit meer onzichtbaar

Young & United wil werkende jongeren voor eens en altijd een stem en gezicht geven. Dat kan alleen met spraakmakende acties die gepaard gaan met de nodige publiciteit. De halve stripact van vakkenvuller Soufian ten overstaan van ceo Dick Boer tijdens de aandeelhoudersvergadering van Ahold is hier een bekend voorbeeld van. Bekijk hieronder de optredens van Young & United in de media.

Nieuwsuur 25 april 2015

De roep om meer zekerheid voor jonge werknemers klinkt inmiddels luider.¬†FNV Young & United heeft een grote actie opgezet en wil meer echte banen en meer zekerheid voor huidige starters. Ron Meyer van Young & United: “Het is nu aan ons, om iets te veranderen. Twintig jaar geleden kon Nederland ook vaste contracten aanbieden, dan kan dat nu ook.” Bekijk hier het fragment.
bron: Nieuwsuur

Pauw 21 april 2015

Young & United wil het minimum jeugdloon afschaffen. Volgens de jongerenbeweging hebben mensen van 18 recht op hetzelfde salaris als iemand van 23 jaar of ouder. Dit omdat jongeren ook een bestaan moeten opbouwen. Werkgevers zijn tegen. Zij wijzen erop dat jongeren nog veel moeten leren als ze net beginnen met werken. In Pauw een discussie tussen Ron Meyer van Young & United en de ondernemers Erik de Vlieger & Remco Boas. Bekijk hier het fragment.
Bron: Pauw

Pauw 16 april 2015

Soufian Afkir is vakkenvuller bij de Albert Heijn. Op een aandeelhoudersvergadering van Ahold maakte hij namens de jongerenafdeling van de FNV een statement tegen Ahold-baas Dick Boer. Het filmpje waarop dat te zien is werd een ware hit op internet. Bekijk hier het fragment.
Bron: Pauw

Een Vandaag 23 maart 2015

Het minimumjeugdloon voor jongeren tot 23 jaar moet fors omhoog. Werkende jongeren van 18 jaar en ouder hebben recht op hetzelfde minimumloon als volwassenen. Dat is een van de doelen van een campagne die vakbond FNV, samen met andere vakbonden en politieke jongerenorganisaties. Bekijk hier het fragment.
Bron: EenVandaag