Minder op m’n ouders te leunen

Door afschaffing van jeugdloon gaat Sheila 2 euro per uur meer verdienen

Dinsdag 20 december stemde de Tweede Kamer unaniem in met de aanpassing van de Wet minimum(jeugd)loon. De leeftijd van het jeugdloon wordt stapsgewijs in 2017 en 2019 verlaagd van 23 naar 21 jaar. De 20-jarige Sheila gaat hierdoor flink meer verdienen, want haar loon stijgt komende zomer met ongeveer 2 euro per uur.   

“Ik moet bekennen dat ik een traantje moest wegpinken toen minister Asscher in april bekendmaakte dat het jeugdloon de komende jaren omhoog gaat. Ik verdien nu 5,41 euro per uur achter de bar in een Rotterdams vijfsterrenhotel. Ik zit dus echt helemaal tegen het wettelijk minimum aan. Doordat het jeugdloon omhoog gaat en ik een jaartje ouder word gaat mijn salaris volgend jaar omhoog naar 7,41 euro per uur bruto.

Ik kan daardoor veel meer voor mezelf zorgen en hoef veel minder op mijn ouders te leunen. Zij werken ook keihard. Mijn moeder heeft een schoonmaakbedrijf, mijn vader in de reclame. Het liefst wil ik hun helemaal niet om geld vragen, maar anders kom ik gewoon niet rond. Dat ik nu wat meer ga verdienen voelt toch alsof ik volwassener word, dat ik meer mijn eigen stappen kan zetten, wat ik super fijn vind.

Ik ben super trots op wat we hebben bereikt met Young & United. Bizar wat je in een jaar voor elkaar kunt krijgen. Dit is een mooie eerste stap naar een rechtvaardig loon. Het grote aftellen naar 1 juli 2017 kan beginnen.’’

steunen = sharen