Sta op en doe mee met de Mars voor Zekerheid

Young & United wil dat zekere contracten weer normaal worden. Nergens in Europa groeit het aantal onzekere flexcontracten zo hard als in Nederland. Dit moet nu stoppen!

  • Jongvolwassenen zitten vast in een draaideur van tijdelijke flexcontracten.
  • Gedwongen ZZP’ers moeten onverzekerd hun werk doen.
  • Uitzendbureaus maken het mogelijk om basisrechten en cao’s te ontduiken.
  • Werkgevers kiezen massaal voor flexcontracten, omdat het goedkoper is.
  • De politiek doet niet genoeg om flex duurder te maken dan vast.

Om een toekomst te kunnen opbouwen hebben we zekerheid nodig.

Tijd voor actie!

Op 7 oktober is het International Decent Work Day en komen we in actie voor meer zekere contracten. Het is een recht in Nederland om voor jezelf en je collega’s op te komen, ook al is dat moeilijk als flexwerker, als je niet zeker bent van je werk. Desondanks gaan flexwerkers, jong en oud, iedereen die meer zekerheid wil op 7 oktober naar Rotterdam, om te laten horen dat zekere contracten weer normaal moeten worden!

Young & United roept werkgevers en politiek op om andere keuzes te maken. We eisen zekere contracten, zodat huidige en toekomstige generaties een fatsoenlijk bestaan op kunnen bouwen.

Programma:

13.30    Inloop Van der Vormplein

14.00    Kick off

14.30    Mars voor Zekerheid

15.30    Aankomst Deliplein

16.00    Spoken word, muziek en toespraak Zakaria Boufangacha (dagelijks bestuur FNV)

17.00    Einde programma

Heb je een vraag? Check onze FAQ onderaan de pagina.

Sta op en sluit je aan. Kom op 7 oktober naar Rotterdam! De mars start om 14.00 uur op het Van der Vormplein (metro: Wilhelminaplein).
Schrijf je nu in!

Mars voor Zekerheid

Meer weten over ons privacybeleid? Klik hier.

Vraag & Antwoord

Tot wanneer kan ik me aanmelden voor gratis vervoer?

Je kunt je t/m vrijdag 5 oktober 2018, 20u aanmelden om in aanmerking te komen voor een gratis NS-kaartje.

Wanneer krijg ik mijn kaartje voor de trein?

De codes om een NS-kaartje te downloaden worden vanaf 1 oktober 2018 verstuurd per mail. Meld je je na 1 oktober 2018 aan, dan ontvang je NS-kaartje binnen enkele dagen per mail.

Hoe kom ik van Rotterdam CS naar het Van de Vormplein?

Vanaf Rotterdam CS kan je ook gratis met de metro van RET reizen naar metrohalte Wilhelminaplein. Vanaf deze locatie ben je binnen enkele minuten lopen op het Van der Vormplein, waar de Mars voor Zekerheid start.

Let op: Om gratis te kunnen reizen met RET heb je een kaartje nodig. Op Rotterdam CS delen wij deze kaartjes uit, op vertoon van je FNV treinkaartje, tussen 13.00 en 14.00 uur aan de rechterkant van de Metro ingang (binnen het station).

Het is 38 minuten lopen van Rotterdam Centraal naar het Van der Vormplein, klik hier voor de looproute.

Ik ben slecht ter been en kan niet meelopen met de mars.

Stuur een mail youngandunited@fnv.nl naar om de mogelijkheden af te stemmen.

Hoe lang is de marsroute en is deze rolstoelvriendelijk?

De marsroute is ca. 1 uur lopen. We starten op het Van der Vormplein en eindigen op het Deliplein met een zichtbare route door de stad. Onderweg komen we stoepen en bruggen tegen. Mocht dit een probleem zijn, stuur dan een mailtje naar youngandunited@fnv.nl om mogelijkheden af te stemmen.

Ik kom samen met mijn partner naar de Mars voor Zekerheid. Krijgt mijn partner ook een gratis NS-kaartje?

Als je partner lid is, krijgt hij/zij een gratis NS-kaartje. Gratis vervoer is alleen voor FNV-leden en kinderen t/m 14 jaar. Dat is een van de voordelen van het lidmaatschap. Je partner kan natuurlijk altijd lid worden, dan ontvangt hij/zij wel een NS-kaartje. In de aanmeldlink kan je aangeven gebeld te willen worden over het lidmaatschap van de FNV.

Ik heb geen NS-kaartje via de mail ontvangen?

Vanaf 1 oktober 2018 worden de codes om het NS-kaartje te downloaden verstuurd. Mocht je je voor 1 oktober hebben aangemeld en op 4 oktober nog geen NS-kaartje hebben ontvangen, mail naar youngandunited@fnv.nl.

Ik probeer het NS-kaartje te downloaden, maar de link werkt niet?

Check of je contact hebt met internet. Probeer het dan nogmaals of controleer de link nog een keer. Weet je zeker dat je www.ns.nl/couponcode hebt ingevuld? Lukt het niet, mail dan naar youngandunited@fnv.nl.

Ik heb de code ingevuld, maar de code werk niet?

Let bij het invoeren van jouw couponcode op de verschillen tussen letters of cijfers en hoofdletters (het beste is de code te kopiëren en te plakken). Klik na het invoeren van de code op bevestigen. Daarna kun je het ticket downloaden en printen. Lukt het echt niet om de code te verzilveren, mail dan naar youngandunited@fnv.nl

Moet ik het NS-kaartje nog printen of kan ik het ook laden via mijn smartphone?

Het is niet meer nodig je NS-kaartje te printen. Je kunt je kaartje ook direct ophalen op je smartphone door het kaartje te laden in de ‘Reisplanner Xtra app’ (download of update deze app). Nadat je de NS-code hebt verzilverd, ontvang je van de NS een bevestigingsmail. Open de link in deze mail op je smartphone en kies opnieuw voor laden in de Reisplanner Xtra app. Je mobiele ticket wordt dan automatisch toegevoegd in deze app. De tickets staan onder het kop ‘Mijn tickets’.

Ik heb geen smartphone en ik kan het NS-kaartje niet printen, want ik heb geen printer.

Heb je een buurman/vrouw, vrienden of een kennis met een printer? Vraag of je daar mag printen. Of kijk voor een vakbondshuis bij jou in de buurt. Om de poortjes op het station te kunnen openen heb je een geprint NS-kaartje nodig in kleur of zwart-wit.

Mijn trein rijdt niet of heeft vertraging?

Let op: Er zijn werkzaamheden aan het spoor rondom Rotterdam op 7 oktober. Voor meer informatie check de site van de NS, www.ns.nl, voor actuele reisinformatie. NS zet bussen in op de trajecten waar werkzaamheden aan het spoor zijn. Of bel met de NS Klantenservice 030-751 51 55 (lokaal tarief).

Hoe wordt het vervoer van mijn huis naar de trein geregeld?

Vervoer van en naar jouw vertrekstation is op eigen gelegenheid. Deze kosten worden door de FNV niet vergoed. Je krijgt alleen een gratis treinkaartje.

Ik kom met eigen vervoer, krijg ik mijn parkeerkaartje en reiskosten dan vergoed?

We regelen het vervoer voornamelijk per trein. Mochten er werkzaamheden zijn op het spoor, dan zet de NS bussen in. Eigen vervoer wordt dus niet vergoed.

Wordt er ook busvervoer ingezet door FNV?

Een aantal netwerken in de regio’s zetten busvervoer in voor FNV-leden, dit zijn Amsterdam en Den Haag. Wil je je aanmelden hiervoor? Vul het bovenstaande aanmeldformulier in.

Hoe laat en waar vertrekken de bussen?

De bus vanuit Amsterdam vertrekt vanaf Amsterdam RAI t.h.v. Roast Room busstop om 11.45 uur.
Vanuit Den Haag vertrekt de bus vanaf Den Haag CS op het busplatform om 12.15 uur.

Let op: meld je aan als je wilt meerijden met de bus. Er is alleen plek voor mensen die zich vrijdag voor 20.00 uur hebben aangemeld.

steunen = sharen