Gemeente Amsterdam geeft flexwerkers vaste contracten

De gemeente Amsterdam neemt per direct 9 medewerkers van haar contactcenter in vaste dienst en heeft nog eens 36 medewerkers een vast contract beloofd in 2019. Ook heeft wethouder Meliani beloofd dat er een onderzoek komt naar de intimidatie van flexwerkers op de werkvloer. Een mooie toezegging zo vlak voor de Kerst. De medewerkers gaan het nieuwe jaar in met meer zekerheid.

Wethouder Touria Meliani (GroenLinks) kreeg woensdag 27 juni 2018 een flexibel plaatsnaambord van medewerkers die daarmee actie voerden tegen de enorme flexibilisering op hun afdeling. Bij het contactcenter is maar liefst meer dan 60% flexwerker, terwijl de gemeente zelf streeft naar goed werkgeverschap en een flexibele schil van 15%

Eindelijk zekerheid

Deze groep zit al jaren in onzekerheid. Een medewerker van het gemeentelijke contactcenter reageert dan ook opgelucht. ‘Eindelijk is er zekerheid voor mijn gezin, dit is heel fijn nieuws om de feestdagen mee in te gaan’.

Naast zekerheid, biedt een vast contract de medewerkers ook andere voordelen: recht op een scholingsbudget, een eindejaarsuitkering en meer pensioenopbouw.

Flex is voor piek en ziek

Flexwerk is prima voor het opvangen van piek en ziek, maar daar is een percentage van meer dan 60% flexwerkers niet voor nodig. Op dit moment worden er elke zes weken nieuwe mensen ingewerkt en ervaren mensen op straat gezet. Dat komt ook de dienstverlening niet ten goede. Fijn dat de gemeente hier nu eindelijk wat aan doet. Wij hopen wel dat de wethouder doorpakt, want bij structureel werk is het niet nodig om zo lang in onzekerheid te zitten.

steunen = sharen