Flexibel plaatsnaambord voor wethouder Meliani

Wethouder Touria Meliani (Kunst & Cultuur, GroenLinks) heeft woensdag een flexibel plaatsnaambord gekregen van medewerkers van het gemeentelijke Contactcenter van Amsterdam. Zij komen in actie tegen de enorme flexibilisering op hun afdeling. Bij het contactcenter is maar liefst 60% flexwerker, terwijl de gemeente zelf streeft naar goed werkgeverschap en een flexibele schil van 15% onder haar werknemers.

 

Nancy (48 jaar): ‘Ik werk al 2,5 jaar bij het Contactcenter Amsterdam, maar in totaal werk ik al 15 jaar als flexwerker. Om de zoveel jaar vlieg ik eruit omdat ik geen vast contract krijg. Terwijl ik in mijn eentje mijn twee kinderen moet onderhouden. Nu bij het gemeentelijk contactcenter heb ik als uitzendkracht weer nauwelijks zicht op zekerheid. Ik ben het zat!’

Veel medewerkers in onzekerheid

Wij vinden het heel gek dat de gemeente zichzelf ten doel stelt een goed werkgever te zijn, maar bij het contactcenter zoveel mensen in onzekerheid laat zitten. Flexwerk is bedoeld voor het opvangen van piek en ziek, en daar is een percentage van 60% absoluut niet voor nodig. Op dit moment worden er elke zes weken nieuwe mensen ingewerkt en ervaren mensen op straat gezet. Dat komt ook de dienstverlening niet ten goede.

De medewerkers van het contactcenter trekken samen op met Young & United. Wij strijden voor meer zekere contracten in Nederland. Een zeker contract is nodig om een toekomst op te kunnen bouwen. Ook de medewerkers van het contactcenter van de gemeente Amsterdam verdienen zekerheid.

Steun Young & United en teken de petitie!

Zekere contracten moeten weer normaal worden in Nederland!Teken petitie

steunen = sharen