Video’s

Op 1 oktober liepen bijna 1.000 werkende jongeren, gesteund door landelijke en lokale politici, onder het motto ‘F*CK HET JEUGDLOON’ een mars in de Amsterdamse binnenstad, omdat ze worden afgescheept met een jeugdloon van zo’n vijf euro per uur. Voor veel jongeren is dat te weinig om op eigen benen te staan.
Ruim dertig jongeren staken dinsdag 6 oktober in het centrum van Tilburg fakkels tegen het ‪#‎jeugdloon‬ voor volwassenen. Een mooi opwarmertje richting de actie van 10 oktober
Op 23 september staken jongeren van Young & United Groningen fakkels af tegen het jeugdloon voor volwassenen. Ook werd de tekst #fuckjeugdloon geprojecteerd op bekende gebouwen, zoals de Martinitoren, de Gasunie en het Groninger museum.
Historicus, schrijver en columnist Zihni Özdil zegt F*ck 't jeugdloon!
Undercover Robin McCheckt 3 landen. Het uurloon bij McDonald's in 3 landen: Duitsland, België en Nederland.
400.000 jong volwassenen worden afgescheept met een jeugdloon van zo'n 5 euro per uur. Belachelijk! Dankzij de acties van Young & United is er verandering op komst. Geef de politiek het laatste zetje! Kom op 10 oktober naar de F*ck het jeugdloon demonstratie.
Dankzij de acties van Young & United is er verandering op komst. Onze petitie werd meer dan 130.000 keer getekend. En ook in de Tweede Kamer is er beweging. Nu gaan wij de politiek het laatste zetje geven. Zet daarom 10 oktober in je agenda!
Met de Slag om je Toekomst (petitiemachine) kon je het jeugdloon de afgelopen 2,5 maand aan flarden slaan. Bekijk hier hoe enthousiast dat gebeurde.

Young & United overhandigt 130 duizend handtekeningen aan Asscher

Werkende jongeren van Young & United hebben donderdag 11 juni aan minister Asscher 130 duizend handtekeningen overhandigd voor een volwassen loon. Meer dan honderdduizend mensen ondertekenden in krap 2,5 maand de petitie van Young & United voor volwassen loon vanaf 18 jaar, meer vaste contracten en banen waar je echt van kan leven.

11-06-2015 Zouka Media brengt beroerde situatie werkende jongeren in beeld

Zouka Media lanceert de minidocumentaire ‘Half Loon voor Volwassen Werk’. De video geeft een inkijkje in de beroerde positie van werkende jongeren in Nederland. Film- en documentairemaker Abdelkarim El-Fassi portretteerde in samenwerking met jongerenbeweging Young & United drie jongeren die fulltime werken en als gevolg van het jeugdloon nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen.

08-06-2015 Keuringsdienst van Lonen

De Keuringsdienst van Lonen deed onderzoek naar de kansen van jongeren op de woningmarkt. En wat blijkt? Met 'n jeugdloon van 15.000 euro per jaar kun je 'n hypotheek krijgen van maximaal 32 duizend euro. Met dat bedrag kun je net een garagebox financieren.
Zo’n zestig jongeren van Young & United hebben vrijdag 22 mei voor flinke opschudding gezorgd in de polder door de vergadering van de Sociaal Economische Raad (SER) met veel kabaal over te nemen. Ze scandeerden leuzen als ‘Half Loon is flauwekul’ en dansten op de vergadertafels. Hans de Boer kreeg een grote pamper uitgereikt.

19-05-2015 Hans de Boer krijgt Halve Lonen Award

Young & United heeft tijdens een vergadering in het SER-gebouw de Halve Lonen Bokaal uitgereikt aan Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO NCW.

18-05-2015 Albert Heijn presenteert opvolger Harry Piekema

Albert Heijn heeft een kostenbesparende oplossing gevonden voor de vacature van Harry Piekema in de naam van Soufian Afkir. De vakkenvuller maakte furore op de aandeelhoudersvergadering van Ahold.

11-05-15 Halve Hamburger Onderzoek McDonald's

Onderbetaalde jongeren deden het Grote Halve Hamburgeronderzoek bij McDonald's. Omdat jongeren een half loon krijgen, bestelden ze een halve hamburger in de McDrive. En wat gebeurde er? Ze kregen gratis eten mee. Zou dit het nieuwe beleid zijn van McDonald's Nederland om onderbetaling van jongeren tegen te gaan?

01-05-2015 Jongeren geven Dag van de Arbeid smoel

Met een aantal opzienbarende acties heeft Young & United 1 mei nieuw leven ingeblazen. Op de in ere herstelde Dag van de Arbeid in Amsterdam lieten werkende jongeren zien dat zij ertoe doen in vakbondsland. En ver daarbuiten.

29-04-2015 Boekpresentatie WTF

Woensdag 29 april presenteerde jongerenbeweging Young & United in De Burcht in Amsterdam het boek “WTFACT, de feiten over werkende jongeren in Nederland”. Het boek brengt de verhalen van jongeren over hun werk en hun leven samen met artikelen en analyses van wetenschappers en deskundigen om een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van de benarde positie van werkende jongeren.

15-04-15 Young & United doet sit-in bij McDonald's Amsterdam

Zo'n tachtig werkende jongeren van Young & United hebben de wereldwijde Actiedag voor Fastfoodwerkers aangegrepen om McDonald's op z'n nummer te zetten. Met een half uur durende sit-in in de McDonald's vestiging aan de Leidsestraat vroegen zij aandacht voor volwassen loon vanaf 18.

15-04-2015 Mc Donald's - Niet voor iedereen

In Nederland voeren de fastfoodbedrijven hun lagelonen-strategie vooral uit door jonge volwassenen af te schepen met jeugdloon. In een onlangs gelanceerd ‘feel good’-achtig reclamespotje doet McDonald’s echter voorkomen of het bedrijf er voor iedereen is. Wie het ware verhaal achter deze reclame wil weten, kan beter onderstaand filmpje bekijken.

steunen = sharen